Ervaring als Radio DJ

Ervaring als Radio DJ | Webdesign KennisbankErvaring als Radio DJ kreeg ik nadat ik heel wat jaren vrijwillig voor lokale en regionale radiostations mijn programma’s maakte, deed ook aan het einde van de jaren ´80 de PC steeds meer zijn intrede.

Geleidelijk aan heeft er over de gehele wereld op elk radiostation, een ware computer-revolutie afgespeeld. Wat de doorslag gaf, ieder radiostation tot in de kern van de radiostudio compleet te digitaliseren.

Over de veranderingen van (gestolen) inkomsten voor muzikanten, zangers, producers en acteurs nog maar te zwijgen. Gelijkertijd raakte ik steeds meer thuis in de PC en werd het langzaam maar zeker toch zowaar een passie.

Zelf Websites op Internet Publiceren;

Zo ben ik me om ervaring als Radio DJ op te doen, steeds meer in diverse software gaan verdiepen met o.a. het opzoeken van muziek uit de platenkast en het achterhalen en schrijven van (nieuwe) berichten. Als verlengstuk van mijn radioshows ben ik op deze manier begonnen met zelf diverse websites op het internet te publiceren.

Een belangrijke vergelijking in het publiceren en uitzenden van toen en nu, is wel het toepassen van het razendsnelle licht. Niet alleen het licht dat we zien valt hier onder, maar ook onzichtbare elektronische trillingen door de ether zijn er altijd al geweest.

Al betrof het vroeger alleen nog atmosferische storingen toen er nog geen zenders bestonden. Tegenwoordig sturen we ook elektronische trillingen door met satellieten en via glasvezelkabel.

Lichtsnelheid;

CD's, MD's en cassettebandjes voor mijn RadioprogrammaHet gaat met dezelfde snelheid die we al eerder kennen van o.a. radio, televisie, lampen, rooksignalen en vuurpijlen. Zo raakte ik vanaf mijn prille jeugd al snel geïnteresseerd in het uitzenden van zelf gemaakte radioprogramma’s met een eigen zendertje.

Mijn radiosporen in de jaren ’80 en ’90 liggen vooral bij de toen nog bestaande grote regionale omroepen in het midden van het land.

Met de jongensdroom ooit een echte Radio DJ te worden, heb ik over de grootste en langst gediende regionale omroepen, een drietal interessante artikelen geschreven op deze website…

Lees meer over Radio Eemland, Roulette 103 en Golfbreker Radio;

Radio in de jaren ’80 en ’90 »

Koptelefoon Radio DJ

Leuk om nog te vermelden is, dat ik door zuiver toeval aan dit radioprogramma gekomen ben! Als herinnering aan mijn radioactiviteiten, heb ik hier een originele geluidsopname van Roulette 103 in Baarn…

Radioshow van Cees Spelt ♫


sing 125x125 - Ervaring als Radio DJMet een cursus van Jan-Douwe Kroeske (bekend van o.a. de VARA) heb ik in de jaren tachtig al leren interviewen. Het volgende interview is kort geleden opgenomen met mijn vriend Malik-Nicolas Abdesselam, eigenaar van de website: www.expatpaysbas.com

Interview met Malik-Nicolas Abdesselam ♫