Radio in de jaren ´80 en ´90

Radio Eemland | Radio DJ


Radio in de jaren '80 en '90

Radio Eemland 95.4 was de 24/7 omroep en het radiostation dat regionaal hoog aan populariteit wist te scoren. Het zond uit vanaf de live-studio’s aan De Hof in Amersfoort, via 95.4 FM, anno 1982 tot einde 1989.

Regelmatig waren er zelfs ontvangstberichten vanuit Amsterdam en Nunspeet! Bovendien waren ook Super Radio en Keistad FM jarenlang van de partij, om eens de geschiedenis in te gaan als een Gouden Radioperiode voor Amersfoort en wijde omgeving.

Roulette 103 | Radio DJ


Roulette 103 heeft zich bewezen een begrip in radioland te zijn. Het zond uit vanaf de wei gelegen naast Baarn. Niet zomaar, want daar stond een gigantische zendmast, als een zichtbaar symbool voor de vrije regionale radio, zoals dit in de jaren tachtig (noodzakelijk) nog mogelijk was.

Dit kwam door het gedoogbeleid van de toen nog bestaande lokale politiek. In die tijd werd delivestudio dag en nacht bezocht door radio DJ’s, techneuten, non-stoppers en muzikaal talent uit de hele omgeving.

Golfbreker Radio | Radio DJ / Voice Over


Golfbreker Radio is zonder twijfel de langst bestaande omroep vanuit het historische centrum in Amersfoort. Het begon als ziekenomroep en heeft zich reeds lang geleden ruimschoots kunnen ontwikkelen als regionaal radiostation via de kabel en periodiek in de ether.

Hier heb ik behalve als Radio DJ en Presentator voor diverse programma’s, ook eens mijn stem laten horen in het hoorspel ‘De Verleiding’ als de Voice Over. Dit radioavontuur produceerde ik samen met samen met (jeugdige) acteertalenten uit de regio.