WordPress

WordPress | Webdesign Kennisbank

WordPress heeft als Social Media Platform, het grote voordeel om te kunnen bloggen en een blogpagina/website te beheren met een uitstekende CMS, waarmee je zelf relevante artikelen kunt publiceren.

Dat bovendien vanuit één centrale webpagina. Zo is deze pagina uitstekend toe te passen als een ‘portal’. Vervolgens kunnen de bezoekers hierop reageren (geven van feedback), door de optie ‘reacties op je website’ toe te staan.

Mede hierom is WordPress het topadres voor (gratis) bloggen en publiceren van websites. Dat en meer heeft dit Platform (gratis) te bieden, inclusief de laatste technische snufjes die dankzij de developers (ontwikkelaars) van dit populaire CMS-systeem, tot de vele mogelijkheden behoren.

Daar komt bij dat er veel thema’s wat betreft de vormgeving zijn te gebruiken, die tevens geschikt zijn voor smartphones en tablets. Behalve dat dit voor de bezoekers van je website gebruiksvriendelijker is en dus vaker bezocht zal worden.

De zoekmachines waaronder Google, vinden dat ook belangrijk om tijdens het indexeren dit ook te registreren, om de zoekresultaten in de juiste ‘ranking’ uit te rekenen.

Waarom een HTML-Editor gebruiken?

Omdat je soms wat simpele wijzigingen aan moet aanbrengen, is het handig een HTMLeditor te gebruiken die geen vreemde dingen met je tekst gaat doen. Hiervoor zijn er verschillende programma’s gratis te downloaden en direct te gebruiken! Bezoek mijn pagina over HTML-Editors.

Er zijn veel Content Management Systemen. Gratis systemen, zoals WordPress, Joomla en Drupal, maar ook betaalde systemen met soms een beperkte gratis versie, zoals Wix, SquareSpace en Jimdo.

Bezoek voor meer informatie over de bovenstaande gratis systemen, mijn webpagina binnen deze kennisbank over CMS!

Beheer je Website(s) over de Wijde Wereld;

WordPress werkt gewoon in je webbrowser. Dus overal waar je internet hebt, kan je jouw website, blog of webshop beheren. Het maakt dus ook niet uit wat voor computer je hebt, of dat nou een Mac, een Dell of een tweedehandse computer uit 1999 is.

Hieronder 2 screenshots van de CMS van WordPress. Deze worden weergegeven in het Engels maar er is ook een Nederlandse versie (gratis) te downloaden.

Links de gebruikers-interface van het ‘dashboard’ en rechts staan de ‘widgets’.

WordPress Dashboard WordPress Widgets

WordPress.com is een verzamelnaam voor websites die gehost worden door het Platform zelf. Je kunt dan (gratis) een weblog of website bouwen en bovendien ook een domeinnaam zoals: www.jouwnaam.wordpress.com online brengen.

Koppel je Server en Domeinnaam aan MySQL-Database;

Het nadeel hiervan is wel, dat je niet alles zelf in handen hebt van wat je wel of niet kunt aanpassen en worden niet alle website-thema’s ondersteund. WordPress.org is het webadres waar je het (gratis) kunt downloaden. Dat wil zeggen, de bestanden die jouw website in zijn geheel vormen.

Deze bestanden kun je uploaden naar je eigen server en domeinnaam en koppelen aan je MySQL-Database. In dit geval draait het systeem vanaf je eigen server. Deze methode levert je bovendien ook meer mogelijkheden op, zoals het gebruiken van veel verschillende plug-ins. Overigens maakt de Webdesign Kennisbank ook gebruik van dezelfde CMS.

WordPress.com · WordPress.org