WordPress

WordPress

Het grote voordeel van bloggen en een blogpagina beheren met deze CMS is, dat daar relevante artikelen op geplaatst kunnen worden op slechts één centrale webpagna. Zo is deze pagina uitstekend toe te passen als een ‘portal’.

Vervolgens kunnen de bezoekers hierop reageren (geven van feedback), door de optie ‘reacties op je website’ toe te staan. Mede hierom is WordPress een het topadres voor (gratis) bloggen en publiceren van websites.

Dat en meer heeft dit Platform (gratis) te bieden, inclusief de laatste technische snufjes die dankzij de developers (ontwikkelaars) van dit populaire CMS-systeem, tot de vele mogelijkheden behoren.

Omdat je soms wat simpele wijzigingen aan moet brengen bij speciale WordPress-bestanden, is het handig een tekstverwerker te gebruiken die geen vreemde dingen met je tekst gaat doen. MS Word werkt dan niet, omdat die allerlei overbodige en nutteloze opmaakcodes toevoegt.WordPress Screen

Maak daarom gebruik van PSPAD, die gratis te downloaden is;

PSPAD.com

Hiernaast een screenshot van de CMS van WordPress. Er is ook een Nederlandse versie (gratis) te downloaden. Op deze pagina zijn, met het slepen van de muis richting de juiste categorie, de ‘widgets’ te regelen.

Het verschil tussen WordPress.com en WordPress.org;

WordPress.com is een verzamelnaam voor websites die gehost worden door WordPress zelf. Je kunt dan (gratis) een weblog of website bouwen en bovendien ook een domeinnaam zoals: www.jouwnaam.wordpress.com Het nadeel hiervan is wel, dat je niet alles zelf in handen hebt van wat je wel of niet kunt aanpassen en worden niet alle website-thema’s ondersteund.

WordPress.org is het webadres waar je WordPress (gratis) kunt downloaden. Dat wil zeggen, de bestanden die WordPress in zijn geheel vormen. Deze bestanden kun je uploaden naar je eigen server en domeinnaam en koppelen aan je MySQL-database.

In dit geval draait het systeem vanaf je eigen server. Deze methode leverd je bovendien ook meer mogelijkheden op, zoals het gebruiken van veel plug-ins.

WordPress.com · WordPress.org