Bloggen met WordPress


Bloggen met WordPress

Het grote voordeel van bloggen en een blogpagina beheren met WordPress is, dat daar relevante artikelen op geplaatst kunnen worden op slechts één centrale webpagina. Zo is deze pagina uitstekend toe te passen als een ‘portal’.

Vervolgens kunnen de bezoekers hierop reageren (geven van feedback), door de optie ‘reacties op je website’ toe te staan. De Social Media van WordPress is het topadres voor (gratis) bloggen en publiceren van websites.

Dit inclusief met de laatste technische snufjes die worden aangeboden, dankzij de developers (ontwikkelaars) van het WordPress systeem. Wanneer je een bestaande website intact wilt laten, zou je een ook kunnen integreren in een reeds bestaande website.

Omdat je wat simpele wijzigingen aan moet brengen bij speciale WordPress-bestanden, is het handig een tekstverwerker te gebruiken die geen vreemde dingen met je tekst gaat doen. MS Word werkt dan niet, omdat die allerlei overbodige en nutteloze opmaakcodes toevoegt.

Maak daarom gebruik van PSPAD, die gratis te downloaden is:

PSPAD.com


Het verschil tussen WordPress.com en WordPress.org


WordPress.com is een verzamelnaam voor websites die gehost worden door WordPress zelf. Je kunt dan (gratis) een weblog of website bouwen en krijgt een domeinnaam zoals: jouwnaam.wordpress.com Het nadeel hiervan is, dat je niet alles zelf in handen hebt van wat je wel of niet kunt aanpassen en worden niet alle website-thema’s ondersteund.

WordPress.org is het webadres waar je WordPress (gratis) kunt downloaden. Dat wil zeggen, de bestanden die WordPress in zijn geheel vormen. Deze bestanden kun je uploaden naar je eigen server en domeinnaam en koppelen aan je MySQL-database.

In dit geval draait dan WordPress vanaf je eigen server. Deze methode leverd je bovendien ook meer mogelijkheden op, zoals het gebruiken van veel plug-ins.

WordPress.com · WordPress.org