Verschil in Webbrowsers

Hieronder staan de populaire Webbrowsers uitgelicht met een hyperlink naar de website waar ze gratis zijn te downloaden en na het te installeren, ook gratis in gebruik te nemen. Wellicht handig om deze 5 Webbrowsers allemaal op je computer te installeren. Als webdesigner kun je zo je website via al deze browsers testen om uiteindelijk de weergave goed te keuren…

Microsoft Internet Explorer

Microsoft Internet Explorer 3 (afgekort IE3) is een webbrowser, die is ontwikkeld en uitgebracht door Microsoft op 13 augustus 1996 voor Microsoft Windows. Internet Explorer was eerder bekend als Microsoft Internet Explorer en later ook als Windows Internet Explorer.

Google Chrome

Google Chrome of kortweg Chrome) genaamd is de webbrowser die de populaire zoekmachine Google heeft ontwikkeld. Deze webbrowser maakt niet alleen gebruik van het op WebKit gebaseerde Blink maar ook van andere opensourcesoftware, vooral die van Mozilla.

Mozilla Firefox

Mozilla Firefox of (kortweg Firefox) is een vrije, gratis en opensource-webbrowser dat door het Mozilla-project is (wordt) ontwikkeld met honderden vrijwilligers. Firefox is gebaseerd op de Gecko-layout-engine uit het Mozilla-project.

Opera

Opera is een webbrowser en internet suite die ontwikkeld wordt door het Noorse bedrijf Opera Software. Het programma heeft een nieuwsgroepenlezer, een RSS-lezer, een IRC-client en een BitTorrent-client.

Safari

Safari is een webbrowser die ontwikkeld is door Apple en beschikbaar is voor de besturingssystemen OS X en iOS. Webbrowser en file manager voor E-mail en gebruikt HTML voor  de weergave in de Safari-webbrowser.

Bovendien is er een website over deze vijf webbrowsers online. Twee om precies te zijn, een Nederlandse en een Belgische versie. Op deze onderstaande websites staat nog eens extra informatie over deze en andere soorten webbrowsers;

AlleInternetbrowsers.nl · Internetbrowsers.be