Begin met een HTML-editor

Begin met een HTML-editorAlle begin is moeilijk, zeker wanneer ik uit mijn oude schoenendoos op zolder mijn eerste werk weer eens terug zie. Zo begon ik eens aan de start van mijn webdesign opleiding, de basisbegrippen van HTML-codes te verkennen met de HTML-Kit.

Dat is zo ongeveer de meest simpele webbuilder waarmee je zelf de meeste HTML-codes kan schrijven. Dit is al mogelijk met het schrijfprogramma Kladblok, al zul je dan wel iedere code zelf moeten schrijven.

De HTML-kit helpt je voor het gemak hier in het programma zelf al mee, door deels diverse ingewikkelde HTML-codes aan te maken. Dit is behalve HTML-editors, ook het principe van de meeste webbuilders en editors.

Met de HTML-editor vind je ondermeer een ingebouwde toepassing; HTML ‘Tidy’. Deze attendeert je op gebruik van ongeldige markup om vervolgens verbeteringen voor te stellen. Ook kun je zelf gekozen kleuren instellen en kun je de HTML-Kit eventueel voorzien van diverse plug-ins.

De beste manier om een webpagina te schrijven is om deze zowel in de broncode, als in een WYSIWYG-editor tegelijk in één programma te ontwerpen. Namelijk in de interface van een editor met tegelijk toegang tot de HTML-codes in een bronpagina.

Mede daarom is de KompoZer een aanrader, omdat je dan naast knippen en plakken in het WYSIWYG gedeelte ook de broncode kan wijzigen en aanpassen. Nog een goede reden om de onderstaande editors te kiezen! Ze zijn gratis te downloaden en direct te gebruiken!

Wanneer je dat doet met de KompoZer zul je ontdekken, dat je hiermee gemakkelijk diverse HTML-codes kan aanmaken die je op kunt slaan als HTML-document om vervolgens te implanteren in de editor van het CMS-systeem van ondermeer WordPress.

Verder kun je met de KompoZer éénvoudig en volledige tabellen maken, Javascript gebruiken en ook is er de optie om een stylesheet bij te houden. Met behulp van de knop ‘bekijken’, is direct het resultaat van de webpagina met een webbrowser te controleren.

HTML-Kit · KompoZer