WebMaster Cees

Ervaring als WebMasterErvaring als WebMaster

Ervaring als WebMaster Cees kreeg ik door het te doen en ook ergens te willen beginnen. Samen met de theorie, bouw je langzaam maar zeker voldoende kennis en ervaring op, om professionele websites te kunnen ontwikkelen.

Wellicht kun je er in de toekomst meer mensen er een plezier mee doen dan je ooit dacht! Zo werd ooit de computer mijn favoriet voor het maken van logo’s, audio en video bewerking, websites te ontwikkelen en bezoeken enz.

Zo nu en dan krijg ik een goed advies om iets te laten werken, maar door ook eens wat uit te proberen krijg je vaak al snel inzicht in de vele mogelijkheden van software zoals bijvoorbeeld Photoshop en KompoZer.

Tevens heb ik enige tijd geleden een cursus webdesign gevolgd, inclusief de noodzakelijke basiskennis als HTML en JavaScript. Zo ontdekte ik een nieuwe manier om mijn media-ervaringuit te breiden en kreeg zo…  [Lees meer…]

Ervaring als Radio DJErvaring als Radio DJ

Nadat ik heel wat jaren vrijwillig voor lokale en regionale radiostations mijn programma’s maakte, deed ook aan het einde van de jaren ´80 de PC steeds meer zijn intrede.

Geleidelijk aan heeft er over de gehele wereld op elk radiostation, een ware computer-revolutie afgespeeld. Wat de doorslag gaf, ieder radiostation tot in de kern van de radiostudio compleet te digitaliseren.

Over de veranderingen van (gestolen) inkomsten voor muzikanten, zangers, producers en acteurs nog maar te zwijgen. Gelijkertijd raakte ik steeds meer thuis in de PC en werd het langzaam maar zeker toch zowaar een passie.

Zo ben ik me steeds meer in diverse software gaan verdiepen met o.a. het opzoeken van muziek uit de platenkast en het achterhalen en schrijven van (nieuwe) berichten. Als verlengstuk van mijn radioshows ben ik op deze manier begonnen met zelf diverse websites op het internet te publiceren.

Een belangrijke vergelijking in het publiceren en uitzenden van toen en nu, is wel het toepassen van het razendsnelle licht. Niet alleen het licht dat we zien valt hier onder, maar ook onzichtbare elektronische trillingen… [Lees meer…]