Webbrowsers

Webbrowsers | Webdesign Kennisbank

Webbrowsers zijn softwaretoepassingen die gebruikers in staat stellen om webpagina’s op het internet te bekijken. Ze fungeren als een interface tussen gebruikers en het World Wide Web. Het ultieme middel om websites weer te geven.

Webbrowsers interpreteren HTML (Hypertext Markup Languag) en andere programmeertalen. Met een webbrowser kunnen dan tekst, afbeeldingen, video’s en andere multimedia worden weergegeven.

Iedere webbrowser heeft zijn eigen kenmerken, functies en vele andere opties. De primaire functie van een webbrowser is het weergeven van webpagina’s.

Gebruikers kunnen een URL invoeren of zoeken naar specifieke inhoud om verschillende websites te bezoeken. Webbrowsers stellen gebruikers in staat om bladwijzers of favorieten toe te voegen, waarmee ze snel toegang kunnen krijgen tot hun favoriete websites.

Tevens kun je met de webbrowsers bestanden, afbeeldingen en andere inhoud van het internet downloaden met behulp van de downloadfunctie. Een bladwijzerbalk biedt snelkoppelingen naar veelgebruikte websites, waardoor gebruikers snel toegang hebben tot hun favoriete sites.

Bezoek ook: HTML

Verschillende Webbrowsers

Verschillende Webbrowsers | Webdesign Kennisbank

Verschillende Webbrowsers zijn er nodig om een website te kunnen te testen en hiervoor de onderstaande 5 populaire webbrowsers te downloaden en te installeren. Om zo de weergave van de website, bij het afsluiten van een project goed te controleren.

Microsofts Edge Microsofts Edge is vanaf Windows 10 de nieuwe standaardbrowser. De Edge is sneller, slanker en voldoet beter aan de webstandaarden dan voorganger Internet Explorer. Nieuwe functies zijn; notities maken op websites, Cortana en meer…

Responsive Webdesign

Responsive Webdesign | Webdesign Kennisbank

Responsive Webdesign betekend dat een website zo ontworpen is, dat de weergave van een webpagina aan de resolutie van een beeldscherm wordt aangepast.

Hierbij gaat het in het algemeen om gewone computers, laptops, tablets en smartphones. Het Engelse woord ‘responsive‘ kun je in dit verband vertalen als ‘reagerend’.