Verschillende Webbrowsers

Verschillende Webbrowsers | Webdesign Kennisbank

Verschillende Webbrowsers zijn er nodig om een website te kunnen te testen en hiervoor de onderstaande 5 populaire webbrowsers te downloaden en te installeren. Om zo de weergave van de website, bij het afsluiten van een project goed te controleren.

Microsofts Edge Microsofts Edge is vanaf Windows 10 de nieuwe standaardbrowser. De Edge is sneller, slanker en voldoet beter aan de webstandaarden dan voorganger Internet Explorer. Nieuwe functies zijn; notities maken op websites, Cortana en meer…

Google Chrome (en variant Chromium) is een prima webbladeraar.Google Chrome Een goed alternatief voor Firefox, als je tenminste kunt wennen aan de afwijkende manier van de bediening.

Chrome is een aanrader, al is het alleen maar om erbij te hebben als alternatieve webbladeraar, wanneer je met de primaire browser, problemen ondervindt op een webpagina.

Google Chrome is een webbrowser ontwikkeld door Google. Google Chrome maakt gebruik van het op WebKit gebaseerde Blink en maakt ook gebruik van andere opensourcesoftware, vooral die van Mozilla.

Mozilla Firefox is eenMozilla Firefox gebruikersvriendelijke en complete browser die ontwikkeld wordt door de Mozilla stichting. Privacy is een van de speerpunten van Firefox.

De browser, die beschikbaar is voor desktop en Android, heeft de beschikking over duizenden extensies die extra functionaliteit toevoegen. Mozilla Firefox is een gratis, vrije opensource-webbrowser ontwikkeld door het Mozilla-project en honderden vrijwilligers.

Opera is een snelle, slanke browser die Operasinds de zomer van 2013 net als Google Chrome gebaseerd is op de WebKit/Blink rendering engine. Deze webbrowser is voor desktop en mobiel beschikbaar en heeft tegenwoordig een ingebouwde ad-blocker en gratis, onbeperkte VPN functionaliteit.

Opera is een webbrowser en internet suite die ontwikkeld wordt door het Noorse bedrijf Opera Software. Het programma heeft o.a. een nieuwsgroepenlezer, een RSS-lezer, een IRC-client en een BitTorrent-client.

Safari is een webbrowser die ontwikkeld is door Apple en beschikbaar is voor deSafari besturingssystemen macOS en iOS. De eerste versies van Mac OS X werden met Internet Explorer van Microsoft geleverd.

Bij Mac OS X 10.3 werd Safari toegevoegd en sinds Mac OS X 10.4 wordt Safari als enige webbrowser meegeleverd. Later volgde de complete layout-engine, waardoor de verdere ontwikkeling hiervan in een stroomversnelling kwam.